Περί social media

Εσύ χρειάζεσαι social media manager?

Όλοι μας χρειαζόματε λίγη βοήθεια κάποιες φορές. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση στρατηγικών marketing για το ιατρείο σας είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να καθορίσετε τη φιλοσοφία της δικής σας μονάδας υγείας.

H εκτέλση ωστόσο του σχεδίου marketing για τη δομή υγείας σας ενδέχεται να απαιτεί πολύ περισσότερο φορτο εργασίας απο αυτό που μπορείτε να αντέξετε, ιδιαίτερα αν διαχειρίζεστε μόνος / η το ιατρείο / οδοντιατρείο σας. Μήπως χρειάζεστε και εσεις κάποιον να αναλαβει τη διαχείριση των social media και εν γενει το marketing της μοναδας υγείας σας? Ακολούθως παραθέτουμε τα σημάδια εκείνα που θα σας δώσουν την απάντηση.

Απουσία αναρτήσεων
Έχετε μεγάλο χρονικό διάστημα να αναρτήσετε / δημοσιεύσετε κατι στους λογαριασμούς σας στα social media? Εαν εχετε λίγες αναρτήσεις λόγω έλλειψης χρόνου, μην περιμένετε να λειτουργήσει η προβολή σας στο διαδίκτυο. Αντιθέτως, όταν η δουλειά κάποιου είναι αποκλειστικά η ανάρτηση δημοσιεύσεων ανα τακτα διαστηματα εντος της εβδομάδας, θα κρατήσετε την απαιτούμενη ενημέρωση των followers σας και θα αρχήσετε να βλέπετε τα πρώτα αποτελέσματα.

Έλλειψη στόχου
Όταν καταρτίζετε ενα marketing plan είναι εξίσου σημαντικό να θέτετε στόχους αλλά και να παρακολουθείτε την πρόοδο επίτευξης τους στο ενδιάμεσο. Έαν χάνετε τους ίδιους σας τους στόχους, ίσως είναι η ώρα να επικοινωνησετε με κάποιον επαγγελματία marketing που διαθέτει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία.

Δημιουργία περιεχομένου
Η αλήθεια είναι ότι η συνεχής δημιουργία κειμένων και υλικού που εξασφαλίζει τη "δέσμευση" του αναγνώστη και του ασθενή-στόχου σας ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα κουραστικό. Εαν αισθανεστε ότι ξεμένετε απο ιδέες περιεχομένου, μάλλον είναι η ώρα να έρθετε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες.

Έλλειψη κοινού στα social media
Η διαχείριση λογαριασμού στα social media για λογαριασμό της μονάδας υγείας σας μπορεί να είναι αντίστοιχα κουραστικό με τη διαχείριση του ίδιου του ιατρείου / οδοντιατρείου σας. Χρειάζεται να πραγματοποιείται αναρτήσεις συχνά, να αλληλεπιδράτε με το κοινό σας και να δημιουργείτε ένα ευρύτερο δίκτυο μέσα απο αντίστοιχης θεματολογίας λογαριασμούς, κ.α. Έαν δεν έχετε εξασφαλίσει το απαιτούμενο μέγεθος κοινού και δεν έχετε τα εφόδια για να ενισχύσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο, ένας επαγγελματίας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να βρείτε τη λύση.

Δώστε το παρόν
Παραμελείτε ή ξεχνάτε να ανταποκριθείτε στα μηνύματα, σχόλια και ερωτήσεις του κοινού σας στα social media? Είναι σημαντικό να δίνετε το παρόν προκειμένου να "συνδέεστε" με τους followers και εν δυνάμει ασθενείς σας. Η ενασχόληση κάποιου με τα social media περιλαμβάνει και αυτές τις ασχολίες με σκοπό την άμεση ανταπόκριση προκειμένου να διατηρειτε ενημερωμένη την παρουσία σας στα social media και εν γένει της παρουσίας σας στο διαδίκτυο.

Τάσεις
Όπως στη μόδα έτσι και στα social media οι τάσεις αλλάζουν. Εαν εσεις και το προσωπικό σας εχετε δυσκολία να ενημερώνεστε για τις νέες τάσεις, ίσως είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό ώστε να ενημερωθείτε για τις νεες διαθέσιμες στρατηγικές και πώς να τις υλοποιήσετε.

Η ομάδα επαγγελματιών μας που εξειδικεύεται σε θέματα marketing υπηρεσιών υγείας μπορούν να αναλάβουν τη διαχείριση των social media, του marketing plan και των στόχων σας. Προκειμένου να μάθετε περισσότερα επικοινωνήστε μαζί μας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.