video για το marketing στην υγεία

Αποδίδουν τα video στο marketing υπηρεσιών υγείας;

Τί είναι το video marketing για το χώρο της υγείας και πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε προς όφελος του ιατρείου σας;

To healthcare marketing video είναι πλέον ένα δυνατό εργαλείο. Ωστόσο, μόνο του είναι άχρηστο όπως και κάθε τακτική marketing. Γιατί; Φυσικά γιατί όπως η ειδικό μας κ. Ρόζη αναφέρει "όλες οι ενέργειες θα πρέπει να αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στατηγικής κι αντίληψης περί marketing της μονάδας σας προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατόν θετικό αποτέλεσμα". Και μας επιβεβαιώνει τη σκέψη της αυτή αναφέροντας πως "όποτε αναλογίζεστε την αξιοποίηση κάποιου εργαλείου, θα πρέπει να αναρωτιέστε: κι εγώ πώς το χρησιμοποιώ;"

Έτσι, με το άρθρο μας αυτό εμείς θα σας απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό με απλούς τρόπους που μπορείτε επιτυχώς να αξιοποιήσετε τα video για το κάθε ιατρείο, οδοντιατρείο κι άλλου είδους μονάδα υγείας. 

Πώς μπορεί το video να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά;

Αν και υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι, το κλειδί είναι η ενίσχυση / προβολή του συναισθηματικού δεσμού με τους ασθενείς. Αυτό θα πρέπει να είναι και το βασικό σας μέλημα σε κάθε ενέργεια content marketing ώστε να εξασφαλίζετε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα κάθε σας προσπάθειας.

  1. Παραγωγή video και προσθήκη του στην ιστοσελίδα σας

  2. Στο τέλος κάθε video θα πρέπει να έχετε ένα δικό σας "φυσικό" απόσπασμα, όπου να προσκαλείτε τον καθένα να κάνει το επόμενο βήμα και να βιώσει τη δική του εμπειρία στο χώρο / μονάδα σας. Για παράδειγμα: "εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, κάντε το επόμενο βήμα, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνία μας και θα σας απαντήσω άμεσα".

Ένα από τα πράγματα που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι τα πιο ελκυστικά άρθρα, είναι αυτά που συνοδεύονται κι από video. Το video έχει τη δυνατότητα να προσελκύει περισσότερο την προσοχή του κοινού με τρόπο τέτοιο που εξασφαλίζει και το συναισθηματικό δεσμό που υπερβαίνει το όποιο απλό νόημα λέξεων / φράσεων. 

Έτσι λοιπόν σας προτείνουμε να αποκτήσετε άνεση με το φακό και την κάμερα και να ξεκινήσετε ακόμη και τα πιο απλά video π.χ. εξοικείωση με τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι ασθενείς σας και μετάδοση τους μέσω ενος video.

Οι δυνητικοί ασθενείς σας δεν ενδιαφέρονται για τεχνικά θέματα. Θέλουν να ενημερωθούν για βασικές πληροφορίες όπως π.χ. για έναν οφθαλμίατρο χειρουργό "τί είναι το LASIK;", "τι επεμβάσεις ματιών μπορούν να γίνουν με τη χρήση laser;","ποιο είναι το μέσο κόστος μιας επέμβασης με laser;" κ.α. Αυτοί είναι οι βασικοί προβληματισμοί π.χ. στο μυαλό κάποιου δυνητικού ασθενή οφθαλμιάτρου χειρουργού, στη διαδικασία πώλησης, όταν φτάνουν για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα σας.

Και αν σας φοβίζει το κόστος της παραγωγής ενος video, ξεκινήστε από το smartphone σας. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένας καλός φωτισμός και ήχος. Εξασφαλίστε ότι θα μεταδώσετε το μήνυμα σας με αυτοπεποίθηση και επαγγελματισμό, αυτά θα εξασφαλίσουν τη δική σας γνήσια και μοναδική σχέση με τον όποιο επισκέπτη σας.

Ταυτόχρονα, τα video σας βοηθούν να γνωρίσει το κοινό την προσωπικότητά σας. Προσκαλεί το κοινό σας να σας γνωρίσουν και να αρχίσουν να νιώθουν άνετα με την ιδέα ότι εσείς ενδεχομένως να είστε το άτομο που θα εμπιστευθούν τη θεραπεία τους.

Πράγματι τα γραπτά κείμενα, απλά και με ξεκάθαρα "μυνήματα" είναι αποδοτικά εργαλεία για το content marketing. Το video όμως είναι πολύ πιο δυνατό κι αποδοτικό.

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτή σας την προσπάθεια;

Διαθέτουμε όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, με τη λήψη ή όχι απο ειδικό συνεργάτη μας επαγγελματία φωτογράφο. 

Ταυτόχρονα, μπορούμε να σας ετοιμάσουμε το απαραίτητο σενάριο και να απαντήσετε π.χ. 50 ερωτήσεις μπροστά από την κάμερα. 

Στη συνέχεια μπορούμε να μεταφέρουμε τα όσα λέτε στο video, σε άρθρα του blog σας και να τα κοινοποιήσουμε στην ιστοσελίδα και στα social media σας.  

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση μας με νέες ιδέες για το marketing της μονάδας υγείας (ιατρείο, οδοντιατρείο) σας;

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
Εξασφαλίζουμε την ανάπτυξη εκάστοτε μονάδας στην υγεία, ανεξαρτήτως
μεγέθους, με τη σωστή αξιοποίηση εκάστοτε εργαλείου marketing.
13, Λεω. Βάκχου - Βάρη 16672
+30 210 9658356
sales@medicalpromotion.gr
© Copyright 2022 MEDICAL PROMOTION. All Rights Reserved.
https://wa.me/306945277051