Healthcare Marketing Tips

χρήσιμα άρθρα για τον επαγγελματία και τη μονάδα υγείας

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση μας με νέες ιδέες για το marketing της μονάδας υγείας (ιατρείο, οδοντιατρείο) σας;

Core Web Vitals - ο νέος παράγοντας που θα επηρεάσει την digital παρουσία σας!

Κάθε χρόνο, πράγματι, η Google ανανεώνει τον αλγόριθμο της! Έτσι λοιπόν θα κάνει και φέτος!

Με απλά λόγια πρόκειται για τους παράγοντες εκείνους που θα κρίνουν την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στα οργανικά αποτελέσματα της Google το 2021!

Πρόσφατα λοιπόν ανακοίνωσε ότι οι παράγοντες Core Web Vitals θα αποτελέσει τον καταλυτικό παράγοντα κατάταξης της κάθε ιστοσελίδας.

Πώς θα επηρεάσει ο νέος αυτός παράγοντας την κατάταξη της ιστοσελίδας σας και τί θα πρέπει να κάνετε για να προετοιμαστείτε;

Ας τα δούμε όλα σιγά σιγά. 

Τί είναι τα Core Web Vitals?

Core Web Vitals αναφέρονται σε μια ομάδα μετρήσεων που μετρούν την εμπειρία του αληθινού χρήστη / επισκέπτη της ιστοσελίδας σας. Ανάμεσα σε αυτές τις μετρήσεις περιλαμβάνεται η ταχύτητα κι ο τρόπος με τον οποίο "φορτώνει" η ιστοσελίδα σας, πόσο γρήγορα κάποιος αληλλεπιδρά μαζί της, κ.ο.κ. 

Η Google χρησιμοποιεί αυτές τις μετρήσεις για να καθορίσει την αναμενόμενη εμπειρία του χρήστη όταν φτάνει στην ιστοσελίδα σας από διάφορες συσκευές π.χ. ΗΥ ή κινητά. Και ουσιαστικά προσμετρώνται σε μία λίστα υφιστάμενων μετρήσεων της εμπειρίας του χρήστη όπως αν είναι responsive η ιστοσελίδα σας (δηλ. φιλική προς άλλες συσκευές), αν διαθέτετε SSL (δηλ. το γνωστό πλέον https) πιστοποιητικό ή αν υπάρχουν popup μηνύματα κ.α. που δυσχεραίνουν την επίσκεψη στην ιστοσελίδα σας. 

Συνεπώς, όσο ο χρόνος περνάει αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι πλέον δεν είναι τόσο θέμα περιεχομένου της ιστοσελίδας σας αλλά κυρίως θέμα εμπειρίας του επισκέπτη / χρήστη της. Η Google προσπαθεί έτσι να καθορίσει πόσο χρήσιμη είναι η ιστοσελίδα σας στο απευθυνόμενο κοινό σας και μάλιστα πόσο εύκολη στη χρήση την βρίσκουν!

Η Google έχει καθορίσει τα ακόλουθα στοιχεία ως Core Web Vitals:

  • LCP - δηλ. ο χρόνος που χρειάζεται το περιεχόμενο για να φορτώσει. Η ιδανική μέτρηση είναι 2.5 δευτερόλεπτα ή λιγότερο!

  • FIP - δηλ. ο χρόνος που χρειάζεται η ιστοσελίδα σας για να γίνει διαδραστική. Η ιδανική μέτρηση είναι λιγότερο από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

  • CLS - δηλ. η ποσότητα της απροσδόκητης αλλαγής διάταξης του οπτικού περιεχομένου της ιστοσελίδας σας.

Τί σημαίνουν αυτές οι αλλαγές του αλγορίθμου για τη δική σας ιστοσελίδα; 

H υφιστάμενη ιστοσελίδα σας θα πρέπει να ελεγχθεί και να δημιουργηθεί ένα πλάνο ενεργειών ώστε να εξασφαλισθεί ότι οι μετρήσεις Core Web Vitals υπάρχουν ή τουλάχιστον μπορούν να βελτιωθούν για τα υφιστάμενα standards του ανταγωνισμού σας. 

Ένα πράγμα που σίγουρα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι οι μετρήσεις αυτές είναι σίγουρα μεταβλητές και ενδέχεται να διαφοροποιηθούν από χρονιά σε χρονιά ανάλογα με το ποιοι χρήστες "λένε" στη Google ποια είναι η καλή εμπειρία χρήστη. Με άλλα λόγια, οι μετρήσεις αυτές εξαρτώνται σημαντικά από τις συμπεριφορές των χρηστών της ιστοσελίδας σας.

Πότε οι Core Web Vitals θα ενεργοποιηθούν;

Η αλήθεια είναι ότι ενώ οι νέες αυτές παράμετροι έχουν ανακοινωθεί, τα σήματα της νέας εμπειρίας χρήστη δεν θα υλοποιηθούν έως τον Μαίο του 2021.

Ωστόσο, τώρα είναι η ώρα να μιλήσετε με το agency και να δείτε ποιο πλάνο έχουν ετοιμάσει για να σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις νέες αυτές μετρήσεις εμπειρίας!

Θα υπάρξει κάποιο σήμα “Verified By Google”;

H Google θεωρεί εδώ και πολύ καιρό ότι η παροχή πληροφόρησης για την ποιότητα της εμπειρίας κάθε μεμονωμένης ιστοσελίδας είναι σημαντικό για όλους τους χρήστες και δυνητικούς επισκέπτες της, δίνοντας της αντίστοιχη σήμανση ακόμη και από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Έτσι, θα υπάρξει κάποια οπτική ένδειξη που θα βοηθά στην εύκολη αναγνώριση αυτών των σελίδων που ανταποκρίνονται στα όποια κριτήρια.

Μάλιστα, η Google δοκιμάζει τα ενδεχόμενα σήματα για τις ιστοσελίδες και αναμένουμε να τα δημοσιεύσει την ίδια περίπου στιγμή που οι παράγοντες αυτοί θα ενεργοποιηθούν!

Είναι αυτή η στιγμή να ανανεώσετε την ιστοσελίδα σας;

H αλήθεια είναι ότι αν η ιστοσελίδα σας είναι πιο παλιά των τριών ετών ή σκέφτεστε κάποιο rebranding, ζητήστε μας έναν δωρεάν έλεγχο της ιστοσελίδας σας και ενημερωθείτε για το αν θα πρέπει να επενδύσετε σε μία νέα ιστοσελίδα.

Μιλήστε μαζί μας..

 

 

Εξασφαλίζουμε την ανάπτυξη εκάστοτε μονάδας στην υγεία, ανεξαρτήτως
μεγέθους, με τη σωστή αξιοποίηση εκάστοτε εργαλείου marketing.
13, Λεω. Βάκχου - Βάρη 16672
+30 210 9658356
sales@medicalpromotion.gr
© Copyright 2021 MEDICAL PROMOTION. All Rights Reserved.

Search